donderdag 15 maart 2012

De muren staan!

Het is alweer even geleden sinds de laatste blog, maar hier is er dan weer een. Want hoewel het op de website stil was, is er heel hard gewerkt hier. Nadat mijn vader allerlei houten latten heeft omgebouwd tot losse delen, en deze weer tot grotere losse delen, is er sinds vandaag ineens een soort woonwagen te zien hier in de tuin, want de muren staan! Nouja, de frames van de zijwanden staan, maar ineens kan je nu zien hoe groot de woonwagen eigenlijk wordt, waar de ramen zitten en hoe groot de binnenruimte is. De witte rol die vooraan op de foto's te zien is, is het kunststof waarvan het dak gemaakt gaat worden.

Woonwagen in wording
 
Zij-aanzicht  
Dakspanten met gaten om het gewicht te beperken

Cees is ook weer volop in 'training'. We rijden en mennen zoveel mogelijk en met een steeds wisselend gezelschap, heel gezellig natuurlijk, maar ik merk ook dat Cees steeds braver wordt. Alleen het vangen en uit zijn weiland halen is nog lastig, hij loopt weg of loopt tot de draad en blijft daar staan (en ga dan maar eens duwen). Maar tot nu toe is het uiteindelijk elke keer wel gelukt en zodra hij eenmaal uit het weiland is, doet hij het prima. Gisteren leek hij zich ineens ook weer te herinneren dat hij soms een tijdje moet stilstaan zonder steeds voor- of achteruit te stappen, ik hoop dat dit nu zo blijft.

Voor het eerst alleen op de wagen
Maroek houdt de wacht

Maroek is ondertussen al bijna een jaar oud. Ze is voor het eerst loops geweest en daarmee lijkt ze ook een aantal puberstreken verloren te zijn (nog niet allemaal). Ook begint ze nu waaks te worden. Gelukkig maar, want uiteindelijk moet zij toch de rol van Stoere Waakhond op zich nemen.

Het volgende verslag zal wel wat minder lang op zich laten wachten. Met dit mooie weer schiet alles lekker op!

3 opmerkingen:

  1. Superleuk om weer een update te lezen! De wagen begin nu echt vorm te krijgen en ook het trainen van Cees en Maroek loopt volgens mij helemaal volgens plan :D! We volgen jullie met plezier!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu krijgen we een idee van hoe de wagen gaat worden..spannend hoor!!Straks komt alles samen..wagen, Cees en Maroek..voordat je het weet is het zover:-)Ondertussen lekker veel foto's maken dan kunnen we allemaal meegenieten.
    groetjes antine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te zien dat de contouren van je plannen op allerlei vlakken zichtbaar beginnen te worden. Suc6 met de volgende stappen.

    BeantwoordenVerwijderen